Arhiv novic

Mar 25, 2018

Na Planica7 naši "orli" ponovno pustili pečat


Kategorija: Novice
Planiški praznik pod Poncami Slovenci začinili z stopničkami na ekipni tekmi.
Od srede do nedelje se je že tradicionalno letelo v Planici na največji letalnici na svetu, ponovno pa so velik pečat pustili naši "letalci"  najbolšega skakalnega kluba v Sloveniji -SK Triglav Kranj-

Sreda:V sredo na preizkusu letalnice je sodelovalo pet naših (Triglavanskih)  "letalcev". Prvi, ki se je letos spustil po zaletišču je bil Aljaž Vodan, leteli pa so še Nik Fabjan in Rok Urbanc, ki sta te vloge že vajena, prvič pa sta na Planiški letalnici letela Kristjan Lesnik in Gašper Polajnar.
    


Četrtek: Na sporedu so bile kvalifikacije na katerih je med trinajsterico Slovencev nastopilo kar šest "Triglavanov" ( Peter Prevc, Robert Kranjec, Žiga Jelar, Cene Prevc, Nejc Dežman in Domen Prevc). Slednjima se na petkovo tekmo sicer ni uspelo prebiti, Nejc je naredil napako na odskočni mizi, Domen se pa v slabih razmerah ni najbolje znašel.
Petek: Na posamični tekmi je prvič po nekaj letih v svetovnem pokalu nastopil Cene Prevc, tekmo je končal na 39.mestu. Odlično je ponovno priložnost v svetovnem pokalu izkoristil Robert Kranjec (214,5 in 232,5m), bil je najboljši Slovenec na tekmi 10. in z tem dokazal da je bil neupravičeno odstranjen iz  A reprezentance. Peter Prevc je bil z poletoma 227,5 in 215 metrov prav tako dober 15., točke pa je prvič v svoji karieri pod Poncami dobil Žiga Jelar (210,5 in 218,5m), zmaga je odšla na Poljsko - Kamil Stoch.
Sobota: Najuspešnejši dan letošnje Planice, saj so Slovenski "orli" na ekipni tekmi prileteli na 3. stopničko, zmaga je pripadla nepremagljivim Norvežanom. Za ekipo Slovenije so nastopili zraven Anžeta Semeniča še trije predstavniki našega kluga SK Triglav Domen in Peter Prevc ter Robert Kranjec. najboljša posameznika v ekipi sta bila najstarejši Robi (239,5 in 226m) in najmlajši Domen (237 in 237,5m), svoj mozaik k stopničkam ekipno pa sta prispevala še Peter (215 in 217m), ter Anže (208 in 213m).
Official Results (301.34 kb)

Nedelja: Nastopilo je najboljših trideset letalcev v svetovnem pokalu, možnost nastopa so imeli štirje Slovenci, med njimi je bil najboljši Peter Prevc, ki se je na zadnji tekmi z poletoma 235 in 232 metra osvojil 8. mesto, ponovno je bil najboljši Poljak Kamil Stoch, ki je v zrak dvignil tudi veliki kristalni globus, Peter Prevc je v skupnem seštevku osvojil 15. mesto, Domen Prevc je bil 33., Nejc Dežman 39., Žiga Jelar 44. in Robert Kranjec 49. V točkovanju narodov so z velikim naskokom zmagali Norvežani, Slovenci so osvojili 5. mesto.
World Cup Standing (235.76 kb)
Nations Cup Standing (193.53 kb)

Prav je da se na sliki pojavi tudi tisti, ki naredi največ njih in mislim da zelo profesionalno, ne samo v Planici tudi na drugih tekmah naredi nič koliko lepih fotografij
Branko Finžgar  (še enkrat hvala za lepe fotografije)Ne moremo pa tudi mimo marljivih planiških delavcev, med njimi je bilo veliko članov in podpornikov našega kluba, ki so prav tako z svojimi rokami in nogami pripomogli, da je praznik pod Poncami uspel.Zdaj je zimska sezona v celoti zaključena, že pa lahko z veseljem gledamo v prihodnost

ŠOLA SKOKOV


NOVICE


Jun 12, 2017


Welcome to Kranj, the centre of sports competitions. Here is some useful information for competitors at sporting events and their fans who visit us here. We prepared some ideas on how to spend your free time exploring the historic town.
http://www.visitkranj.com/en/
welcome-to-kranj-the-centre-of-sports-competitions


Za tekmovalce in obiskovalce športnih prireditev v Kranju smo pripravili koristne informacije o mestu. Ponujamo tudi nekaj idej za preživljanje časa, ki vam bo ostal na voljo za raziskovanje historičnega mesta. Vse informacije najdete tu:
http://www.visitkranj.com/sl/
dobrodosli-v-kranju-centru-sportnih-tekmovanj


 


Jun 11, 2017
PETER PREVC
 V svoji rekordni sezoni 2015/2016 pobral vse kar se je dalo
je pa tudi prvi zemljan ki je preletel 250 metrov
 NAJUSPEŠNEJŠI ŠPORTNIKI KLUBA


Add some images first for Slideshow:4


POVEZAVE


PIŠKOTKI

Direktiva EU zahteva, da vas obvestimo, da naša stran uporablja le en lasten začasen piškotek. Piškotki so majhne datoteke, ki se nalagajo na vaš računalnik. Naš piškotek ni zlonameren, omogoča nam, da se uredniki naše spletne strani lahko prijavimo v administracijo spletne strani in stran urejamo.